vrijdag 27 maart 2009

Sluit een hypotheek of geldlening

Sluit een voordelige geldlening af.

Het valt niet mee om een nieuwe lening af te sluiten. Leningen en hypotheken lopen over het algemeen over langere termijn. Daarom is het de moeite waard om er goed over na te denken. Er kan heel wat geld bespaard worden als je de moeite neemt om je lening goed te plannen.

Het eerste dat je te doen staat is een overzicht te krijgen van je financiƫle situatie. Weet je bijvoorbeeld hoe jouw BKR rapport eruitziet? Heb je weleens problemen gehad met een openstaande rekening die je niet kon betalen? Een lening of hypotheek krijgen wordt er namelijk bepaald niet makkelijker op als je een BKR notering open hebt staan. Er zijn altijd wel manieren om de BKR notering heen. De mini lening kan als voorbeeld genoemd worden van een lening zonder BKR toetsing.

Ook moet je zorgen dat je alle stukken bij elkaar hebt. Elke adviseur zal minimaal een exemplaar van je jaaropgaaf en twee loonstrookjes moeten hebben. Hoe meer gegevens jij klaar hebt liggen, hoe beter en sneller jouw adviseur je kan helpen bij de aanvraag voor een nieuwe lening. Ook krijg je op deze manier een stuk sneller een nieuwe lening.

Maak optimaal gebruik van de concurrentiestrijd op Internet en vermeld dat je meerdere aanbieders naast elkaar legt.